Ældreloven træder i kraft i 2025: Fokus på helhedspleje og selvbestemmelse for ældre i København.
Den 1. juli 2025 træder den nye ældrelov i kraft i København, hvilket vil sætte rammen for ældreplejen i kommunen. Loven understøtter Københavns senior- og ældrepolitik 'Et godt liv i fællesskab' og fokuserer på ældres selvbestemmelse, tillid til medarbejdere og ledere samt et tæt samspil med pårørende og civilsamfundet.
Københavns Kommune har allerede arbejdet med mange af initiativerne i ældreloven, og derfor vil der ikke være store ændringer for dem, der allerede modtager støtte. Kommunen vil dog i højere grad tænke i helhedspleje, der inkluderer praktisk støtte, personlig pleje, genoptræning samt fleksible og sammenhængende forløb.
Ældre, der har nået folkepensionsalderen, vil blive visiteret til helhedspleje efter den nye lov. De, der allerede modtager støtte, vil blive visiteret på ny senest 1. juli 2027. Hjemmeboende ældre vil få støtte fra tværfaglige teams, der sikrer sammenhængende og fleksible plejeforløb.
Ældre, der modtager helhedspleje, skal vælge en leverandør blandt en kommunal og to private leverandører. I en overgangsperiode vil genoptræning blive leveret af kommunens genoptræningscentre, men forventes at kunne leveres af private leverandører fra efteråret 2026.
Plejehjemsbeboere modtager allerede helhedspleje, og der arbejdes videre med at styrke beboernes selvbestemmelse og samarbejdet med pårørende og frivillige organisationer.
For mere information om tilbud til ældre i København, kan man besøge aeldre.kk.dk.
https://www.kk.dk/nyheder/hvad-betyder-aeldreloven-for-aeldre-koebenhavnere