Tre sigtet i sag om drab og drabsforsøg fra 2020

Profilbillede
dato

Som led i efterforskningen af et drabsforsøg og fem dage senere et drab begået i en frisørsalon den 29. september 2020 har Københavns Politi sigtet tre personer. To af dem fremstilles i grundlovsforhør i dag kl. 9.30 i Retten på Frederiksberg.

En vedholdende efterforskning af først et drabsforsøg og efterfølgende et drab, der den 29. september 2020 kostede en 20-årig mand livet, har ført til, at Københavns Politi har sigtet tre personer. Den 20-årige mand blev skudt, mens han var på arbejde i en frisørsalon på Mørkhøjvej i Brønshøj.

To af de tre mænd blev anholdt i København i går og er henholdsvis 21 og 25 år. Den tredje er en 29-årig mand, som i forvejen sidder varetægtsfængslet i en anden alvorlig sag, og han vil derfor ikke blive begæret varetægtsfængslet i denne sag.

Den 21-årige og den 25-årige er i forvejen sigtet for drabsforsøget og har tidligere siddet varetægtsfængslet i sagen. Drabsforsøget fandt sted den 24. september 2020. Her kørte to mænd på en motorcykel flere gange forbi frisørsalonen, og bagsædepassageren holdt en pistol i hånden.  

På baggrund af den vedvarende efterforskning af sagen har politiet nu fundet grundlag for igen at begære de to mænd varetægtsfængslet. Samtidig sigter politiet også den 25-årige for medvirken til selve drabet den 29. september.

Den 29-årige mand er sigtet for medvirken til både drabet og drabsforsøget ved at have spillet en central rolle i planlægningen af begge hændelser. 

”I drabssager giver vi i politiet aldrig op, og selv om sagen her har været længe undervejs, så er jeg meget tilfreds med, at vi nu står med et gennembrud. Det er på baggrund af den samlede efterforskning, at vi nu mener, at der er en begrundet mistanke om, at de er skyldige i de rejste sigtelser. Derfor skred vi går til anholdelser og sigtelse af de tre mistænkte,” siger vicepolitiinspektør Knud Hvass fra Københavns Politi.

De sigtede var på gerningstidspunktet medlem af den samme bandegruppering, og de er derfor også sigtet efter straffelovens §81a, den såkaldte bandeparagraf, der kan udløse dobbeltstraf. 

Af hensyn til den videre efterforskning vil Anklagemyndigheden begære lukkede døre under grundlovsforhøret af den 21-årige og den 25-årige.
Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Københavns Politi.
Kilde: Københavns Politi