Statistikkens rolle: Fra misforståelser til videnskabelige gennembrud

dato

Statistik kan både misbruges og misforstås, men det er også et uundværligt værktøj til at forstå vores verden. På Brønshøj Bibliotek kan du høre om statistikkens mange facetter og dykke ned i den nyeste forskning om klimaets tipping points.

Den 5. november 2024 kl. 19.00 inviterer Brønshøj Bibliotek til et spændende foredrag med professor i statistik, Susanne Ditlevsen. Her vil publikum få indblik i, hvordan statistik både kan misbruges og anvendes korrekt til at forstå komplekse sammenhænge i vores verden.

Statistik: Misforståelser og sandheder

Foredraget vil blandt andet tage udgangspunkt i eksempler som cykelhjelmsdebatten, hvor en simpel sammenhæng mellem salg af cykelhjelme og cykelulykker kan føre til fejlslutninger. Er det farligt at køre med cykelhjelm, eller er der andre faktorer, der spiller ind? Disse spørgsmål vil blive belyst for at vise, hvordan statistik kan fejltolkes.

Historiske eksempler og moderne forskning

Susanne Ditlevsen vil også fortælle om statistikkens rolle i historiske opdagelser, som fx skørbug blandt sømænd og børnedødelighed på fødselsklinikker. Derudover vil hun præsentere sin egen forskning om matematikken bag klimaets tipping points, og hvordan statistik kan forudsige sandsynligheden for, at Europas varme havstrøm kollapser i dette århundrede.

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", der arrangeres af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet. For mere information om foredraget, billeder og pladsreservation, besøg dette link.

Hvis du er interesseret i at modtage bonusmateriale og opdateringer om kommende foredrag, kan du følge nyhedsbrevet eller sociale medier via dette link.

Praktisk information
Dato: Tirsdag den 5. november 2024
Tid: Kl. 19.00
Sted: Brønshøj Bibliotek, Krabbesholmvej 3, 2700 Brønshøj
Entré: Fri entré
Målgruppe: Alle



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut