Juridisk chefkonsulent til Koncern IT

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Juridisk chefkonsulent med mulighed for fagligt koordinatoransvar til databeskyttelsesområdet i Københavns Kommunes Koncern IT – er det dig?

Informationssikkerhed og datasikkerhed er voksende dagsordener – også i Københavns Kommune. Vil du være med til at sætte retningen for det samlede databeskyttelsesområde i Københavns Kommune i tæt samarbejde med vores 7 forvaltninger og databeskyttelsesrådgiveren?

Så er her en unik chance for at arbjede i et område i udvikling på Danmarks største arbejdsplads. Koncern IT søger en dygtig jurist med indgående viden om databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven.

Du vil blive en del af vores samlede sikkerhedsområde placeret i Koncern IT i Københavns Kommunes økonomiforvaltning. Vi arbejder med et højt prioriteret område, da stærk it-sikkerhed og beskyttelse af personoplysninger er afgørende for, at vi kan give 45.000 medarbejdere, 600.000 københavnere og hovedstadens erhvervsliv de bedste, smarteste og mest bæredygtige løsninger. Der er ca. 30 medarbejdere dedikeret til sikkerhedsområdet, som arbejder med alt indenfor it-sikkerhed, informationssikkerhed og databeskyttelse.

Vi har en koordinerende rolle på tværs af kommunens syv forvaltninger samt et tæt samarbejde med Københavns Kommunes databeskyttelsesrådgiver, hvilket sikrer et stærkt og solidt fokus på databeskyttelse i kommunen. Forståelsen for og dialogen med vores syv forvaltninger er en stor del af dagligdagen, og det stiller store krav til medarbejdernes faglighed og evner til at sætte modtageren i centrum.

I Koncern IT arbejder vi sammen og på tværs om stort og småt, for vi har en fælles opgave at løse for København. Du vil opleve et stærkt fagligt miljø med mange forskellige ekspertiseområder, der gør, at vi både kan være ambitiøse, nysgerrige og sikre dybde i vores løsning af opgaver. Vi lægger stor vægt på et godt arbejdsmiljø, hvor vi hjælper hinanden med at komme i mål. Og så er vi en fleksibel arbejdsplads, hvor der er stor mulighed for at have indflydelse på tilrettelæggelsen af det daglige arbejde.

Om stillingen
Du bliver en del af et specialiseret team på 10 medarbejdere, der alle aktivt arbejder med it-sikkerhed og databeskyttelsesretlige opgaver. Som vores nye kollega får du ansvaret for at yde juridisk rådgivning på databeskyttelsesområdet til Københavns Kommunes medarbejdere og ledelse samt at bistå med vurderinger af databeskyttelsesretlige problemstillinger ifm. implementering af nye it-systemer og ved indgåelse af nye samarbejder med eksterne parter. Den rigtige kandidat vil også blive tilbudt rollen som faglig koordinator for teamet og have ansvar for at koordinere opgaverne, faglig sparring med medarbejderne samt rådgivning af og sparring med din kontorchef.

Dine primære opgaver vil være at

 • rådgive økonomiforvaltningen ifm alle typer spørgsmål inden for persondatabeskyttelse og informationssikkerhed
 • bistå med udarbejdelse af kravspecifikationer for it-systemer samt sikre implementering af principper om databehandling og privacy by design og privacy by default
 • bistå med rådgivning i forbindelse med indgåelse af databehandleraftaler og vurdering af disse
 • rådgive og vejlede forvaltningerne i forbindelse med udarbejdelse og ajourføring af behandlingsfortegnelser
 • rådgive og vejlede forvaltningerne i forbindelse med implementering af nyt risikovurderingskoncept samt ved udarbejdelse af risikovurderinger og konsekvensanalyser (DPIA)
 • bistå med juridisk sparring vedr. overførsel af personoplysninger til modtagere uden for EU/EØS – såvel i forhold til eksisterende systemer som nye integrationer
 • bidrage til udformning og vedligehold af Københavns Kommunes retningslinjer og vejledninger for informationssikkerhed og databeskyttelse
 • udarbejde notater og indstillinger ved behov samt ledelsesbetjene på administrativt og politisk niveau
 • håndtering af tilsyn og henvendelser fra Datatilsynet
 • være kontaktpunkt til DPO-funktionen
 • vurdering af brug af kunstig intelligens (AI) og sociale medier
 • bistå med varetagelsen af awareness i kommunen
Din profil
Du har en juridisk baggrund med relevant erfaring fra arbejde med databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven. Du har gode analytiske og kommunikative evner, du er selvdreven og har pondus. Du skal kunne skabe den faglige legitimitet, være lydhør og have en god forretningsforståelse for den kommunale kontekst. Du skal være indstillet på at manøvrere i et komplekst organisatorisk og teknologisk landskab under konstant forandring. Det vil være en fordel, at du har kendskab til og erfaring med

 • behandlingsaktiviteter, som udføres hos kommuner
 • udarbejdelse af rapporter til topledelse og bestyrelse
Det er også en fordel, hvis du har erfaring med arbejdet som databeskyttelsesrådgiver og gerne i en offentlig myndighed, men det er ikke et krav.

Hvad kan vi tilbyde dig?
Du bliver en integreret del af et fagligt stærkt team, hvor du med frihed under ansvar har mulighed for at sætte dit eget præg på udførelse af opgaverne. Vi tilbyder dig et spændende job, hvor du vil have rig mulighed for faglig og personlig udvikling samt efteruddannelse. Og så bliver du en del af et team og en arbejdsplads med dygtige kolleger og rig mulighed for sparring og samarbejde i opgaveløsningen.

Løn- og ansættelsesvilkår
Lønnen fastsættes ud fra dine erfaringer og kvalifikationer efter gældende overenskomst mellem kommunen og den relevante faglige organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg. Vi ønsker at fastansætte dig 37 timer om ugen. Stillingen er med tiltrædelse den 1. august 2022.

Yderligere information
Vil du vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Tomas Pultz på 2046 6431 eller GDPR-koordinator Fatema Afif Mustafa på 5116 9128.

Søg via linket senest søndag den 18. juni 2023
Vi indkalder til samtaler løbende.

Om Koncern IT
Vi er KIT – Københavns Kommunes Koncern IT. Vi går på arbejde for at digitalisere Danmarks største arbejdsplads. Vi er en mangfoldig arbejdsplads, hvor du sammen med 400 ambitiøse kollegaer kan prøve kræfter med en bred palette af opgaver inden for IT, digitalisering og ny teknologi. Mød os på Koncernit.kk.dk.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

København Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Københavns Kommune, Borups Allé 177, 2400 København NV

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 18-06-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1518&ProjectId=192406&DepartmentId=22417&MediaId=4780&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5845127

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet