Ikonisk Vesterbro-skole får nyt navn

Foto: Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen. Inden længe rykker Gasværksvejens Skole på Vesterbro ind i nye bygninger ved hjørnet mellem Ingerslevgade og Skelbækgade.
dato

Inden længe rykker Gasværksvejens Skole på Vesterbro ind i nye bygninger ved hjørnet mellem Ingerslevgade og Skelbækgade. Skolen skal have et nyt navn, der afsløres for elever, medarbejdere og forældre d. 29. April.

Gasværksvejens Skole har bedt de lokale på Vesterbro og resten af byen om hjælp til at finde et nyt navn til skolen. Københavnerne har blandt andet foreslået Skolen for Alle, Skolen ved Halmtorvet, Københavnerskolen og Broskolen. Om valget falder på et af forslagene eller noget helt femte, vil skolen afsløre d. 29. April.

Skolen skal ikke blot vænne sig til et nyt navn, men skal også indrette sig i spritnye lokaler i en ikonisk bygning, hvis arkitektur læner sig op ad Den Hvide Kødby. Skoleleder René Ørum ser frem til at skolen flytter ind i de nye omgivelser.

- Vi glæder os til at indtage det moderne skolebyggeri i Kødbyen, der imødekommer alle nutidens behov for en skole. Her vil der være plads til både bevægelse og fordybelse, med fremragende fysiske rammer, der giver vores elever mulighed for at engagere sig på forskellige niveauer i løbet af skoledagen. Vi praktiserer blandingen af klasser og elever på tværs af årgangene, hvilket fremmer deres faglige, sociale og personlige udvikling. Med den nye skolebygning får vi endnu bedre mulighed for at lave skole på den måde, vi tænker er bedst, fortæller skoleleder René Ørum fra Gasværksvejens Skole.

 Også børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager (K) ser frem til at elever og medarbejdere fortsætter deres daglige gang på skolen i nye rammer.

- Den nye skole i Kødbyen står på fundamentet af Gasværksvejens Skoles historie og pædagogik. Nu får skolens gamle traditioner helt nye og topmoderne rammer at udfolde sig i. I de nye tidssvarende lokaler er der lagt vægt på at kunne arbejde fleksibelt med undervisningen. Nu er der plads til fordybelse, tværfaglig læring og projektarbejde til glæde for bydelens mange skolebørn. Min ambition er, at vi i København bliver danmarksmestre i børneliv, og derfor er det vigtigt med høj trivsel og høj faglighed, og det skal det nye inspirerende skolebyggeri understøtte,” siger børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager (K).

Det er skolebestyrelsen på Gasværksvejens Skole, der vælger et navn blandt de mange forslag. Navnet skal godkendes af vejnavnenævnet samt direktionen i Børne- og Ungdomsforvaltningen, inden skolen officielt får et nyt navn. Navnet bliver taget i brug, når skolen flytter ind i den nye skolebygning i 2025.

Pressen er velkommen til at overvære navneafsløringen. Det foregår klokken 8.30 mandag d. 29. april i skolegården ved Gasværksvejens Skole på adressen Gasværksvej 22, Kbh. V.

Kilde: Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.