Et København med plads til alle – nye indsatser i udsatte byområder

dato

København Kommune forbereder ny politik for udsatte byområder frem mod 2035.

København Kommune har siden 2011 arbejdet målrettet for at skabe en mere blandet by med attraktive by- og boligområder. Nu er tiden kommet til at vedtage en ny politik for udsatte byområder, der strækker sig frem til 2035. Denne politik vil blive fulgt op af en samlet handleplan for kommunens arbejde i de udsatte byområder.

Politikken har allerede haft en positiv effekt, da København ikke længere har byområder på statens liste over parallelsamfund. Tidligere udsatte områder som Tingbjerg, Aldersrogade og Mjølnerparken er blevet mindre udsatte over de seneste syv år. Kommunen har dog stadig ambitioner om at nå målet om en by helt uden udsatte byområder.

Frem mod 2035 fokuserer kommunen på at sikre, at alle københavnere har gode livschancer og muligheder, uanset hvor de bor. Derudover skal alle opleve trygge og attraktive byområder, der skaber rammerne for et godt liv. I perioden 2025 til 2035 vil udsathed blive målt på kriterier som nedbringelse af børnefattigdom, tryghed, sundhed og unges overgang til ungdomsuddannelse.

Resultaterne fra perioden 2017-2025 viser fremgang inden for flere områder, herunder højere fagligt niveau blandt skoleelever, færre boligudsættelser, øget lighed i sundhed og flere unge i uddannelse. Der er dog stadig områder, hvor der er behov for forbedring, såsom medborgerskab og stemmeprocent ved kommunalvalg.

For mere information om den nye politik for udsatte byområder, kan du finde detaljer på Københavns Kommunes hjemmeside.

https://www.kk.dk/nyheder/et-koebenhavn-med-plads-til-alle-nye-indsatser-i-udsatte-byomraader
Kilde: København Kommune